Repetitie  en voorlopige optreed datums 2024

Zomerstop vanaf 1 Juli

4   september

18 september

2    oktober

16  oktober    (kerk)

30  oktober        ,,

13  november     ,,

27  november     ,,

11  december     ,,

21 december  ( Kerstconcert ).

22 december  ( Kerstconcert matinee).

 

 

 

 

 

7 Redenen waarom zingen goed voor je is

Iedereen zingt! Zingen wordt overal gedaan onder de douche, tijdens het huishouden, verjaardagsfeestje, in een koor. En wie zingt er niet keihard mee in de auto omdat niemand je hoort! Je hoeft geen supertalent te zijn. Zingen is vooral heel erg leuk en ontspannend. Het leuke is dat iedereen een stem heeft en die op vele verschillende manieren gebruikt.

Zingen is leuk om te doen en zelfs goed en gezond voor jou! Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan dat zingen gezond voor je is. Dus als je als goede voornemen had om gezonder te leven: ga zingen! Wat maakt dat zingen goed voor je is?

  1. Zingen geeft energie

Van zingen krijg je energie. Ik zie wekelijks leerlingen binnenkomen die moe of gespannen zijn omdat ze net uit hun werk komen. Of ze hebben de after dinnerdip en zouden na het eten het liefst op de bank blijven hangen omdat de dag er voor hun gevoel al op zit. Ze zouden liever de les of koorrepetitie willen afbellen omdat ze te moe zijn. Meestal verdwijnt de moeheid al tijdens de les en lopen de leerlingen energieker de deur uit dan dat ze binnen kwamen. Tijdens het zingen maakt je lichaam endorfines aan waardoor je je energieker en vrolijker voelt. Een tip van mij: ben je moe, ga zingen!

  1. Geeft Zelfvertrouwen

Tijdens het zingen ben je bewust bezig met je houding en uitstraling. En zeker als je ook nog op het podium gaat zingen. In het begin is het natuurlijk doodeng maar naarmate je het vaker doet krijg je meer vertrouwen en ga je zekerder op het podium staan en leer je hoe je dit moet doen. Daarnaast is zingen goed voor je vertrouwen omdat je leert hoe je jouw stem kunt en mag laten horen.

Jouw stem mag gehoord worden zoals hij is!

  1. Goed tegen stress

Als je zingt dan ben je met je hele lijf en gedachten bij het zingen waardoor je je hoofd ‘leeg’ maakt. Omdat je zingen leuk vindt om te doen werkt dit ook stress verlagend.
Ook een goede ademhaling draagt er aan bij dat je minder stress ervaart. Daarnaast kom je in een positieve flow als je zingt.

  1. Goede ademhaling

Door te zingen ben je zowel bewust als onbewust met je ademhaling bezig. Zingen is klank op uitademing. Om een zin uit te kunnen zingen op een adem, moet je je adem goed kunnen doseren. Daarvoor is de buikademhaling belangrijk, deze train je tijdens het zingen. Deze ademhaling zorgt er ook voor dat je ontspannen zingt. Ik heb leerlingen met astma die door de zanglessen hun ademhaling beter onder controle hebben, hierdoor is ook hun longfunctie verbeterd.

  1. Is gelijk aan een Work-out

Wie heeft gezongen heeft een heuse work-out achter de rug!
Er doen zoveel spieren mee als je zingt dat je er geen weet van hebt. Het is eigenlijk topsport! Als je op goede manier zingt zing niet alleen met je stem, maar je hele lijf is actief. Dan is je klank het mooist en zing je het fijnst. Naast je longen en je middenrif worden ook de buikspieren en de tussenribspieren getraind.

  1. Hersentraining

Tijdens het zingen train je je hersenen. Je bent geconcentreerd bezig en moet melodie en soms ook tekst onthouden. Als je samen met anderen zingt moet je ook opletten dat er gelijk wordt gezongen.

  1. Je traint je stem

In veel beroepen zijn goede communicatievaardigheden belangrijk. Je moet vaak een presentatie houden, wilt verstaanbaar zijn aan de telefoon en je goed duidelijk maken tijdens een vergadering. Tijdens het zingen train je je stembanden en dit neem je ook mee in het spreken. Je traint je stem zodat je beter te verstaan bent, meer volume kunt maken, maar ook hoe je een liedje over brengt.

 

GENOEG REDENEN OM BIJ BERKHOUT VOCAAL TE KOMEN ZINGEN!!!