Historie

 

Berkhout Vocaal is in mei 2004 voor het eerst bij elkaar gekomen, toen nog onder de naam Berkensmart, om een avond gezellig met elkaar te zingen. Er was een grote opkomst. Diezelfde avond is besloten tot oprichting van het koor.

Vanaf onze eerste repetitie op 8 september 2004 was café de Ridder in Berkhout onze thuishaven.

Wij repeteren om de 2 weken in café de Ridder in Berkhout onze thuishaven en hebben ook regelmatig optredens, waarbij vaak andere koren worden uitgenodigd. In de Kerstperiode repeteren we in het Cultureel Centrum de Berkhouter Kerk.
Ook de muzikale begeleiding mag natuurlijk niet ontbreken, Simone Beerepoot en Tinie Kramer bespelen beiden de accordeon en onze dirigent is Co Feld.

Het koor heeft nu (in 2023) bijna 40 actieve leden en ons bestuur bestaat uit 5 leden met daarnaast een muziekcommissie bestaande uit 3 personen in samenwerking met Co Feld en Simone Beerepoot. Zij zijn verantwoordelijk voor de muziekkeuze.

Ons eerste optreden was in januari 2005, we zongen met veel plezier onze "toen nog smartlappen" en kregen enthousiaste reacties van het publiek en enkele aanmeldingen van nieuwe leden.

De afgelopen tijd hebben wij het zingen van smartlappen afgebouwd en een nieuw hedendaags repertoire ingestudeerd.

De leden geven zelf aan welk lied zij graag erbij willen en de muziekcommissie bepaalt of de keuze in ons repertoire past.

Zondag 22 april 2018 tijdens ons korenfestival hebben wij de door onze leden gekozen nieuwe naam BERKHOUT VOCAAL onthuld.

Vanaf die datum zingen wij nog steeds met heel veel plezier, plezier dat zowel bij de repetities als de optredens duidelijk zicht- en hoorbaar is. Natuurlijk kunnen we bij passende gelegenheden onze liedjes van toen ten gehore brengen.